Yorum yapılmamış

 

 

İklimendirme sektörünün önemli fuar organizasyonlarından biri olan ISH Frankfurt, 11-15 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ve Messe Fuarcılık’ın düzenlediği bir basın toplantısı ile fuarın duyurusu gerçekleştirilirken; su, enerji ve yaşam konseptli fuarın partner ülkesi ise Fransa olarak açıklandı.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, ISH Frankfurt fuarının, İklimlendirme ve Sıhhi tesisat sektörlerinde dünyanın en önemli birkaç fuarından biri olduğunu söyleyerek, fuara Türkiye’den katılımın her yıl arttığını; 2016 yılında 104 olan katılımcı sayısının 2018 yılında 140 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Şanal, “ Bu muazzam artışta İSİB’in fuarda Partner ülke olmasının etkisi büyük oldu. Gerek Alman muhataplarımız gerekse Messe Frankfurt Türkiye temsilcileri ile yürüttüğümüz uyumlu ve güçlü iş birliği sayesinde çok güzel bir birliktelik geçirdik. Fuar süresince Türkiye’ye yönelik özel tanıtımlar gerçekleştirildi. Partner ülke Türkiye vurgusu fuar boyunca güçlü bir şekilde işlendi. Fuar, iki ülke arasındaki uzun süreli ticari ilişkilerin geliştirilmesi, Alman ve Türk şirketleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çok değerli fırsatlar sunmaktadır. Hem Türk şirketlerinin Alman fuarlarına devam eden katılımı hem de iki ülke arasındaki önemli ticaret hacmi, mevcut ekonomik ticaret ilişkilerinin sürekli gelişmesi için temel oluşturmaktadır” dedi.

Son dönemde, Türkiye’de döviz kurlarında meydana gelen artış sonrasında, firmaların dövizle yaptıkları harcamalarda kısıntıya gittiğine dikkat çeken Şanal, bu durumun uluslararası fuar katılımlarının da gözden geçirilmesine sebep olduğunu vurguladı. Şanal, “ Bu da gayet doğal bir davranıştır. Ancak, iç pazarın yanı sıra, riskin çeşitlendirilmesi için ihracatın ne kadar önemli olduğu da son dönemde özellikle ortaya çıkmıştır. İhracat yapısı güçlü olan firmalar, yurtiçindeki dalgalanmalardan da minimum düzeyde etkilenmektedir. Sürdürülebilir ihracatın artırılabilmesi için de, ISH Frankfurt gibi önemli fuarlara kesintisiz bir biçimde katılım önemlidir. Dolayısı ile sektör firmalarımıza bu fuara katılımlarının devam ettirilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

ISH Marka Direktörü Stefan Seitz, Türkiye ile işbirliğin 2019 yılında da devam edeceğini söyleyerek, ISH 2019’un özel bir etkinlik olacağını vurguladı. ISH’nın aynı zamanda 60. Yılını ve uzun tarihini kutlayacağını söyleyen Seitz, “ Messe Fuarcılık, kendine ait arazisi olan dünyanın en büyük fuar, kongre ve etkinlik organizatörüdür. Kimseden yardım almadan, Frankfurt ve dünya çapında her yıl yaklaşık 150 fuar düzenlemekteyiz. Yılda 240 üzerinde kongre, sergiler, konserler düzenliyoruz. 30 lokasyonda 2.400 üzerinde çalışan, 669 milyon Euro civarında yıllık ciromuz var. Fuarcılık alanında eski bir firma olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Seitz, 2030 yılında dünya nüfusunun 2/3’sinin mega şehirlerde yaşayacağını söyleyerek, bunun günlük hayata etkileri olacağını, bu nedenle hava kalitesi, ısınma ve enerji verimliliği gibi konuların önemli olacağını kaydetti. ISH Frankfurt fuarında tüm bu teknolojilerin tek çatı altında olacağını ifade eden Seitz, pek çok sektörün Frankfurt’ta buluşacağını, Türkiye’nin kendileri için gerçek bir ortak olduğunu söyledi. Seitz fuara 190 bin ziyaretçi getirmeyi planladıklarını, 2019 yılının farklı bir fuar olacağını sözlerine ekledi.

 

Alman Isıtma Federal Derneği Genel Müdürü Andreas Lücke de, İSİB ile başlayan işbirliğinden dolayı memnun olduklarını söyleyerek, “ Her ne kadar Türkiye’de ekonomik problemler yaşansa da Alman firmaların bizlere verdikleri feedcback raporları olumlu” dedi. ISH’nın sektör için önemli bir fuar olduğunu belirten Lücke, konuşmasında enerji verimliliğine dikkat çekerek, enerji maliyetlerinin arttığını ve verimliliğin son yıllarda ön plana çıktığını ifade ederek, bu nedenle Alman ısı sistemlerinin inovatif sistemler üretmeye ağırlık verdiğini kaydetti. Lücke, ISH fuarında tüm bu sistemlerin takdim edileceğini sözlerine ekledi.