Yorum yapılmamış

ESSİAD Güven Tazeledi

SEMERCİ: “Sektörün sorunlarına kısa sürede çare bulacağız”

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESSİAD), 2015 – 2017 yılı Genel Kurulu Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ESSİAD Genel Kurulu’nda Divan Kurulu’na tek liste verilirken, ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Semerci üyelerinden güven oyu alarak, yeniden başkan oldu.

Üyeler tarafından oy birliği ile yeniden seçilen SEMERCİ, herkese teşekkür ederek, ESSİAD ’ın üyeleri ve sektörü için çalışmaya devam edeceğini belirtti. ESSİAD ’ın kurulduğu günden beri yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği projeler açısından birçok derneği gerisinde bırakarak sektörde önemli bir yol kat ettiğini vurguladı. “Kurulduğu 1990 yılından beri, birlikte olmanın gücüyle sektörün sorunlarına çare arayan ESSİAD, 27 yıldır yılmadan, usanmadan çalışmaya ve çözüm üretmeye devam edecektir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında bugün ben başkan olabilirim. Gelecekte yönetim kurulundaki her arkadaşımız başkan olmaya adaydır” dedi.

Piedmont ve İzmir’li Soğutmacılar Elele

Gerçekleştirdikleri projeler ile birçok derneğin örnek aldığı ESSİAD’ın, “Geleceğe Değer Katmak” başlıklı AB projesi ile İzmir’deki ve İtalya’nın Piedmont bölgesindeki Soğutmacılar için değer zincirinde önemli paya sahip noktalar belirlenerek istihdama ve yatırımlara olan katma değeri ortaya çıkarılacak. Sivil Toplum Diyaloğu kapsamında; ESSİAD, İtalyan ATF Derneği ve Lamoro Kalkınma Ajansının ortakları arasında yer aldığı proje İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yürütülüyor. “Geleceğe Değer Katmak” projesi kapsamında belirli bir aşamaya gelindiğini söyleyen SEMERCİ, “Proje ortaklarımız ile İtalya’da çalıştay yaptık. Sıra saha analizlerinde. Proje sonunda İtalya ve İzmir’deki soğutmacılarımız için değer zincirinde öne çıkan girdiler belirlenecek. Ayrıca bu yılın Nisan ayında İzmir’de ortak bir konferans düzenleyeceğiz ve konusunda uzman uluslararası konuşmacıları davet edeceğiz.” diye konuştu.

ESSİAD’da seçilen yeni Yönetim Kurulu; Hakan Semerci, Güray Korun, Ebru Karakıran, Can İşbilen, Ömer Barlas, Serhan Gündoğar ve A. Sait Gürsöz olarak belirlendi.

Basında ESSİAD Genel Kurul Toplantısı