Yorum yapılmamış

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) kapsamında desteklenen TR31/2011/DFD01/0010 nolu “Akredite Test ve Analiz Laboratuarı İçin Fizibilite Çalışması” başlıklı projemizin kabul edilmesini takiben sektörümüz adına bir ilke imza atan derneğimiz ve İzmir Kalkınma Ajansı arasında 09.09.2011 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Bu kapsamda, proje ayrıntıları, projenin genel hedefleri ve proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 18.10.2011 tarihinde 16:00-17:00 saatleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Ege Salonu’nda Akredite Test ve Analiz Laboratuarı İçin Fizibilite Çalışması Projesi Basın Toplantısı düzenlenmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin VATANSEVER, Onursal Başkanımız Erol ERTAŞ, Proje Koordinatörümüz Sayın Hakan SEMERCİ, Yüksek İstişare Kurulu ve EHİS Yürütme Kurulu Başkanımız Sayın Metin AKDAŞ, ESSİAD’ın Kurucu Üyelerinden Sayın Mustafa K. Yapan, geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlarımız Sayın Halit ŞAHİN, Sayın Murat KURTALAN, Sayın Erdal TEKAN, Sayın Mustafa E. DERYAAŞAN, ESSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sayın Mustafa TÜRKMENOĞLU, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sayın Mehmet ÖZSAKARYA, İzmir Kalkınma Ajansı Yetkililerinden Sayın Sena GÜRSÖZ ve Sayın Nazlı KAYI, ESSİAD Üyeleri ve sektörümüzün değerli temsilcilerinin katıldığı basın toplantımıza katılımın yüksek olduğu gözlenmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin VATANSEVER proje süresince uzman kişilerin görev alarak projenin başarı ile tamamlanacağını belirtmiş olup; “Sektöre hizmet edecek akredite bir laboratuar ülkemizde mevcut değildir. İZKA’nın hedefleri ile örtüşen projemiz tamamlanınca Türkiye’de bir ilk olacak ve tüm Türkiye’deki sektör üyelerine hizmet edecektir.” dedi.

Hüseyin VATANSEVER konuşmasında; “2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı hedefleyen bir ülke konumundayız. Bu hedef gerçekleşirse ihracatımız 25 milyar dolar olacaktır. Biz ESSİAD olarak belirlenen ihracat rakamlarının 5 milyar dolarını dernek üyelerimizle gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Hedeflenen ihracatın ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sektörü tarafından gerçekleştireceğini düşünüyoruz” açıklamasında bulunmuştur.

Basın toplantısı sonrasında düzenlenen kokteylde sektör temsilcilerimiz ile sohbet etme imkanı bulan basın mensupları gelecekte yapılması hedeflenen çalışmalar ile ilgili bilgi almışlardır.