Yorum yapılmamış

Soğutma sektörünün önde gelen iş adamları tarafından 1990 yılında kurulan ve 2012 yılında 22. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlayan derneğimiz, 2011-2013 Faaliyet Dönemi’ni tamamlayarak yeni çalışma dönemi için hazırlıklarına başlamıştır.

2011-2013 Faaliyet Dönemi’nin değerlendirilmesi ve 2013-2015 Faaliyet Dönemi Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu seçimlerinin yapılması için, 12 Ocak 2013 tarihinde Mövenpick Otel’de ESSİAD Üyelerinin katılımı ile Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

2011-2013 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin VATANSEVER’in konuşması ile başlayan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın Divan Kurulu Başkanlığı’nı ESSİAD Yüksek İstişare ve EHİS Yürütme Kurulu Başkanımız Sayın Metin AKDAŞ, Divan Başkan Yardımcılığı’nı Dernek Üyelerimizden Sayın Ömer Sabri KURŞUN, Raportörlüğü Dernek Üyelerimizden Sayın Alev TOPRAK üstlenmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2011-2013 Dönemi ESSİAD Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan gündem okunarak kabul edilmiştir.

Açılış konuşmasında mevcut projelerden bahseden Sayın Hüseyin VATANSEVER, ESSİAD’ın yeni projesinin “Genç ESSİAD” olduğunu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun 35 yaşın altındaki üyeler ve üye yakınlarıyla oluşturulacağını belirterek ESSİAD’ın kurucu üyelerine, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Ergüder CAN, TMMOB İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet ÖZSAKARYA, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ender YORGANCILAR ve diğer kurumlarda ESSİAD’ı temsil eden kişilere teşekkür etti.

Genel Kurul Toplantısına katılan TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet ÖZSAKARYA, TMMOB üyeleri arasında birçok ESSİAD üyesi meslekdaşının bulunduğunu ve bu kişilerin çeşitli kalemlerde görev alındığını ve alacağını belirtti. ESSİAD’ın sürdürmüş olduğu EHİS Akredite Test ve Analiz Laboratuvarı Projesi konusunda TMMOB olarak üstüne düşen görevleri yapacaklarını belirterek başarılar diledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ender YORGANCILAR ise iklimlendirmenin hayatın her noktasında bulunduğunu, sektörün bölgemizde oldukça gelişmiş durumda olduğunu iletti.

Sektörün ortak hedefler ve markalaşmayla daha ileriye taşınacağını belirterek İZKA’da İzmir için yapılan çalışmalarda belirlenen 5 sektörden birinin iklimlendirme sektörü olduğunu bundan dolayı ESSİAD gibi sektörel derneklerin çok önemli olduğuna değindi.

EHİS Akredite Test ve Analiz Laboratuvarı Projesi ile ilgili görüşlerini belirten Yorgancılar, %60-70 oranlarında bedeli toplanan projenin bitirilmesi için elinden geleni yapacağını ileterek başarılar diledi

Genel Sekreterimiz Sayın Aylin GEL, 2011-2013 Dönemi faaliyet raporunu okuyarak, 2011-2013 Dönemi içerisinde gerçekleştirilen toplantılardan, ESSİAD üye dağılımından, üye ziyaretlerinden, ESSİAD Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) faaliyetlerinden, ESSİAD web sitesi istatistiklerinden ve ESSİAD’ın yürütmüş olduğu EHİS Akredite Test ve Analiz Laboratuvarı ile Uluslararası Rekabet Yeteneğinin Geliştirilmesi (UR-GE) Projeleri kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden, ESSİAD bünyesinde kurulan Genç Girişimciler Kurulu’ndan ve 2013-2015 Dönemi hedeflerinden bahsetmiştir.

Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Sayın Hakan SEMERCİ tarafından mali rapor, Soğutma Dünyası dergisi raporu ve ESSİAD bünyesinde çalışmalarına devam eden İstatistik ve Veri Analizi Çalışma Grubunun faaliyet raporlarını okumuştur.

Denetleme Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Halit ŞAHİN Denetleme Kurulu Raporu’nu okuyarak 2011-2013 Faaliyet Döneminin gelir-gideri ilgili katılımcılarımıza bilgi aktarmıştır.

Sayın Halit ŞAHİN’in konuşması sonrasında derneğimizin Onursal Başkanı Sayın Dr. Erol ERTAŞ söz alarak birlik ve beraberlik içerisinde 22 yıldır süregelen derneğimizin tüm başkanlarının Genel Kurul Toplantısına katılımından dolayı gurur duyduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etmiştir.

Yapılan görüşmeler sonrasında 2011-2013 Dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyetlerinin ve Mali Bütçelerin kabul edilmesi ile Divan Kurulu Başkanımız Sayın Metin AKDAŞ, 2011-2013 Dönemi Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu için listeleri okumuştur.

Önerilerin oy birliği ile kabul edilmesi sonrasında;

Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri

Akın KAYACAN Yönetim Kurulu Üyesi
Hakan SEMERCİ Yönetim Kurulu Üyesi
Turan MUŞKARA Yönetim Kurulu Üyesi
Suat KARAKAŞ Yönetim Kurulu Üyesi
A.Sait GÜRSÖZ Yönetim Kurulu Üyesi
Levent OZAN Yönetim Kurulu Üyesi
Ömür DÜZTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Ümit ÇALLI Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Ömer BARLAS Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Alev TOPRAK Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Murat ÜMMAN Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Göksel GÜRPINAR Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Ebru KARAKIRAN Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
Selçuk SAVAŞ Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

seçilmiştir. 2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulumuz adına Sayın Akın KAYACAN söz aldı. Konuşmasında ESSİAD’ın yürütmüş olduğu EHİS Akredite Test ve Analiz Laboratuvarı ve Uluslararası Rekabet Yeteneğinin Geliştirilmesi Projeleri’nden bahseden Kayacan, 2013-2015 Dönemi hedefleri arasında yeni üye kazanımları, ESSİAD Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında düzenlenecek olan eğitimler, yurtiçi ve yurtdışı gezi, danışmanlık programları ve mevcut projelerin sürdürülmesi konusunda çalışmaların kesintisiz olarak devam edeceğini belirtmiştir.

Divan Başkanımız Sayın Metin AKDAŞ’ın 2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu’na başarı dileklerini iletmesi sonrasında toplantı aynı gün saat 19.30’da sona erdi.