Yorum yapılmamış

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESSİAD), 27 Ağustos 2026 tarihinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa ALICI’yı makamında ziyaret etti. 

ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Turan MUŞKARA, Genel Sekreter Suat KARAKAŞ, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi A. Burak SATOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi Utkun KÖKSAL, ESSİAD Onursal Üyesi Fevzi BALKAN, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı Dr. İbrahim KARAÇAYLI, ESSİAD Muhasebe ve Finans Sorumlusu Elif KOÇYİĞİT ve ESSİAD İdari İşler Sorumlusu Gülcan ÖRTEL’in katıldığı ziyarette; iklimlendirme ve soğutma sektörünün nitelikli insan kaynağı ihtiyacı ve üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve öğrencilerin iklimlendirme ve soğutma sektörüne kazandırılması ile ilgili yol haritası hakkında görüşülmüş olup, Ege Üniversitesi Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’nun üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, akademik bilgi ve teknolojilerin sanayiye aktarılması, AR-GE inovasyon çalışmalarının desteklenmesi ve proje geliştirilmesi faaliyetleri hakkında bilgi alındı.