İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen 2025 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninde, Türk iklimlendirme sektörünün ihracatına katkı sağlayan firmalar ödüllerine kavuştu.
1-3 Kasım 2026 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ve ESSİAD’ı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray KORUN’un katılım sağladığı “2025 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni”nde Türk iklimlendirme sektörünün 2025 yılındaki ihracat başarılarına imza atan firmalar, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen tören kapsamında ödüllendirildi.
Törende, ESSİAD üyeleri de farklı ürün gruplarında elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza attı. Ödül alan üyelerimiz ve kategorileri şu şekilde sıralandı:
- En Çok Market Tip Teşhir Soğutucuları İhracatı Yapan Firmalar: 2.lik ödülü – Ahmet Yar İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.
- En Çok Eşanjör ve Batarya İhracatı Yapan Firmalar: 1.lik ödülü – Karyer Isı Transfer San. ve Tic. A.Ş.
- En Çok Eşanjör ve Batarya İhracatı Yapan Firmalar: 2.lik ödülü – Friterm Termik Cihazlar San. ve Tic. A.Ş.
- En Çok Fan ve Fanlı Ünite İhracatı Yapan Firmalar: 3.lük ödülü – Eneko İthalat ve İhracat Pazarlama A.Ş.
- En Çok Klima Santrali, Rooftop, Fancoil ve Paket Tipi Klima İhracatı Yapan Firmalar: 3.lük ödülü – Aera İklimlendirme Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.
Farklı ürün gruplarında elde edilen bu başarılar, ESSİAD üyelerinin Türk iklimlendirme sektörünün ihracat kapasitesine ve uluslararası pazarlardaki konumuna sunduğu katkıyı bir kez daha ortaya koydu.
ESSİAD olarak, ihracat başarılarıyla Türk iklimlendirme sektörünün uluslararası pazarlardaki gücünü artıran ve ülke ekonomisine katkı sağlayan üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

