Yorum yapılmamış

T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Sinai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) iş birliğiyle 28 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen 23. Ozon Paneli, yılbaşı itibariyle Hidroflorokarbonların (HFC) kullanımının azaltım sürecinin başlamasına istinaden, “HFC Alternatifleri ve Enerji Verimliliği” konusu ile tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

ESSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaman DUMAN’ın katılım sağladığı 23. Ozon Paneli, UNIDO Türkiye Temsilcisi Süleyman Yılmaz ve Sera Gazı Emisyonları İzlenmesi Dairesi Başkanı Volkan Polat’ın açılış konuşmalarıyla başlayan panelde İklim Değişikliği Başkanlığı yetkilileri Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik’te belirtilen önemli tarihler ve Hidroflorokarbon Kontrol Belgesi sürecine değinen sunumlarının ardından, panele Viyana’dan katılım sağlayan UNIDO Genel Merkez temsilcileri, Kigali Değişikliği kapsamında Çok Taraflı Fon tarafından finanse edilen projeler, enerji verimliliği ile ilgili genel çıkarımlar ve Türkiye proje portfolyosu kapsamında sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.

Program, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı EVÇED Proje Destekleri Daire Başkanlığı, T.C. Çevre ve Şehirclik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, TOBB Türkiye İklimlendirme Meclisi ve SOSİAD yetkililerinin katkılarıyla enerji verimliliği mevzuatları ve proje destekleri, binalarda enerji performansı ve yeşil sertifika, enerji verimliliği esasında soğutkan seçim kriterleri ile ülkemizde soğutma sektörün enerji tasarruf potansiyeli ve işletme verimliliği çerçevesinde devam etti.