Yorum yapılmamış

ESSİAD, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Yoluyla Özel Sektör Sivil Toplum İş Birliğinin Güçlendirilmesi Projesi (Responsible Impact) Projesi Kapasite Geliştirme Eğitimleri’nin İzmir’deki Toplantısında Yer Aldı

21 Kasım 2019 tarihinde, İzmir Fuar Anemon Otel’de, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin AB Sivil Toplum Diyaloğu 5. Dönem Programı kapsamında Avrupa KSS Ağı (CSR Europe) ortaklığında ‘’KSS Yoluyla Özel Sektör Sivil Toplum İş Birliğinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Kapasite Geliştirme Eğitimi düzenlendi.

ESSİAD İdari İşler Sorumlusu Gülcan ÖRTEL ve Proje Uzmanı Sevda YEŞİLKAYA’nın katıldığı toplantıda; öğleden önceki oturumda ilk konuşmacı olarak söz alan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar DİNLER, dünyada Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerini yürüten firmalardan, bu projeler için ayrılan bütçelerden, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin faydalarından, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden bahsetti.

Öğleden sonraki oturumda ilk konuşmacı olarak söz alan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Koordinatörü ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yoluyla Özel Sektör Sivil Toplum İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi Proje Koordinatörü Hüseyin YILMAZ söz alarak proje kapsamında Türkiye’nin yedi bölgesinde gerçekleştirilmeye devam eden kapasite geliştirme eğitimleri ile sivil toplum, özel sektör ve kamu kuruluşlarından paydaşlara ulaşılması hedeflendiğini belirtti. Proje hakkında genel bilgileri katılımcıları ile paylaşan Öztürk Avrupa ve Türkiye’de sivil toplum ve özel sektör iş birliğine dair raporların hazırlanacağını, Türkiye ile proje ortağı olan Belçika arasında çalışma ziyaretleri gerçekleştirileceğini ve projenin 2020 yılında sona ereceğini belirtti.

Öztürk’ten sonra Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Güçlü Sivil Toplum Kuruluşu Sağlıkta Kalite Derneği (SağKal) ile Sağlıkta Kaliteli İletişim Projesinin Proje Koordinatörü Zeliha SİLLELİ ÜNAL söz aldı.

Ünal konuşmasında SağKal’ın toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren ancak kamuoyu tarafından bilinmeyen endüstri üretim alanlarında üreticilere sağlık, kalite ve sertifikasyon konusunda destek vererek etkin faaliyetlerde bulunduğunu anlattı. SağKal’ın yürüttüğü iyi uygulama örnekleri arasında gösterilen proje kapsamında; Umut Atölyesi Evleri radyoterapi almak üzere şehir dışından gelen ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerini sürdürebilmeleri için gereken barınma ve beslenme ihtiyaçlarını konforlu bir ortamda ücretsiz olarak karşılandığını ifade etti. Hastaları hayata bağlayan psiko-sosyal programların İzmir Kahramanlar ve Balçova’daki Umut Atölyeleri’nde sürdürüldüğünü ve kanseri başarıyla yenmiş örnek gönüllülerimiz hastalara moral desteği sağladıklarını belirtti.

Toplantıya katılan özel sektör, kamu, sivil toplum sektörü temsilcileri ile soru-cevap sonrasında etkinlik sona erdi.