Yorum yapılmamış

İklimlendirme sektörünün en önemli buluşmalarından birine ev sahipliği yapan 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve TESKON+SODEX Fuarı, 17-20 Nisan 2019 tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde sektörü bir araya getirdi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası adına İzmir Şubesi yürütücülüğünde “Mekanik Tesisatta Gerçekler ve Gelecek” ana temasıyla düzenlenen kongre, Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından düzenlenen TESKON+SODEX Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenerek Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Klima, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma, Jeotermal ve Güneş Enerjisi Sistemleri gibi farklı ürün gruplarını tek bir çatı altında toplayarak, ziyaretçilere sektörün yeniliklerini keşfetme imkânı sundu.

ESSİAD organizasyonunda Soğutma Teknolojileri Sempozyumu’nun da gerçekleştirildiği etkinliğin ilk gününde açılış töreni düzenlendi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus YENER, TMMOB İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel YAŞARTEKİN, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali GÜNGÖR, Hannover Fairs Turkey Sodex Fuarları Direktörü Toros UTKU, ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Güray KORUN ve sektör derneklerinin temsilcilerinin yer aldığı topluluk ile açılış kurdelesi kesimi gerçekleştirildi.

İlki, 1993 yılında düzenlenen, 26 yıllık bir birikim ve geleneği olan, 14. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi, 39 kurum ve kuruluş ve üniversite tarafından desteklenmiş ve kongre boyunca toplam 62 oturumda 189 bildiri sunuldu.

Kongre sırasında; toplam 7 sempozyum, 9 seminer, 15 kurs, 1 panel, 1 forum, 2 özel oturum, 3 sabah toplantısı gerçekleştirilerek, TESKON+SODEX Fuarı’na ise sektörde ürün ve hizmet üreten 96 kuruluş katıldı. Kongreyi 1.152’si kayıtlı delege olmak üzere, 3.600`ü aşkın mühendis, mimar, teknik eleman ile üniversite, meslek yüksekokulu ve meslek lisesi öğrencisi izlerken, fuar 6.711’i aşkın kişi tarafından ziyaret edildi. Oturumlarda, tesisat mühendisliği alanındaki bilimsel, teknolojik gelişmeler ve uygulamalar ile sektörde yapılan AR-GE çalışmalarının tanıtıldığı, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı bildiriler sunuldu. Bilimsel/Teknolojik Çalışmalar başlıklı oturumlarda, tesisat mühendisliği ve ilgili alanlarda uluslararası ölçekte yenilik getiren teorik veya deneysel özgün araştırma sonuçları sunulurken, seminer ve sempozyumlarda ise uluslararası ölçekte yapılmış uygulama ve araştırmalar tartışıldı.

ESSİAD üyeleri ve sektör temsilcileri tarafından ziyaret edilen ESSİAD standında Soğutma Dünyası ve ESSİAD tanıtım broşürü dağıtılmış olup, sektör temsilcilerine dernek faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgi aktarıldı.